Vastaanotto / Mottagning: Laaksotie 11
02700 Kauniainen

anna.hammaren@dogeaze.fi
+358-400762601
Decoration photo

Osteopaattista hoitoa koirille

“Old dogs, like old shoes, are comfortable. They might be a bit out of shape and a little worn around the edges, but they fit well”

Omistajat hakevat useimmiten apua koiriensa ontumisen, koiran selkä-, lihas-, tai nivelongelmien vuoksi. Koiralla voi olla vaikeuksia hypätä autoon, tai se tiputtaa esteitä agilityradalla. Koira liikkuu jäykästi tai ei enää yhtä sulavasti kuin aikaisemmin.

Osteopaattinen hoito sopii kaikille koirille ( kissoille) ikään tai harrastuksiin katsomatta. Niin urheilulliset koirat kuin kotikoiratkin saattavat joskus tarvita apua. Hoitomuoto sopii myös pennuille.

Huono liikkuvuus voi aiheuttaa nivelten ja lihasten epätasapainoista kuormitusta. Loukkaantumisrisiki nousee merkittävästi myös, mikäli lihakset ovat surkastuneet ja niiden kimmoisuus heikentynyt.

Koiran kehon epätasapaino voi johtua pitkään kestäneestä virheellisestä liikkeestä, vammasta tai sairaudesta. Jos koiralla on kehossaan jännitteitä pidemmän ajan, jakautuu kehon kuormitus epätasaisesti eikä keho enää kykene parantamaan itse itseään.

Hoidon ajatuksena on auttaa kehoa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Hoidolla etsitään epätasapainon syytä eikä ensisijaisesti sen oireita. Takajalan ontuminen voi johtua esim. jalan vääränlaisesta tai liiallisesta kuormituksesta.

Eläinosteopaattisella hoidolla tarkkailemme kokonaisuutta. Liikkuminen, liikunta, ravinto ja yleisterveys vaikuttavat koiran kehoon kokonaisuutena.

Liikuntakoneiston (lihakset ja luusto) hermoston, verenkierron, imunestejärjestelmän (vastustuskyky), hormonien ja sisäelinten välinen vuorovaikutus huomioidaan hoidossa.